Objavljen prvi trailer
93

Pogledajte kako izgleda igra "Call of Duty: Modern Warfare III"

D. B.
Kao što je obećao, Activision je pokazao kako izgleda novi nastavak igre "Call of Duty", koja je zvanično najavljena ranije ovog mjeseca.

Activision je objavio prvi trailer za igru "Modern Warfare III", koja se razlikuje od igre "Modern Warfare 3" iz 2011. godine po nekim detaljima.

Nova igra donosi single-player kampanju koja očekivano nastavlja tamo gdje je stao "Modern Warfare II" te uvodi novu vrstu misije pod nazivom "open combat" za koju iz Activisiona kažu da je "inovacija koja daje moć odlukama igrača kao nikad ranije". Igrači navodno mogu birati različite stilove igre, poput "nevidljivosti" naspram upadanja u vatrene obračune, a misije su dizajnirane da dopune više izrađene, linearne priče po kojima je "Call of Duty" poznat.

I dok s ranija izdanja franšize bila godišnja tradicija koja datira još do 2005. godine, "Modern Warfare III" je direktan nastavak onog što smo vidjeli prošle godine u igri "Modern Warfare II" koju je razvio Infinity Ward. Za ovogodišnje izdanje se pobrinuo Sledgehammer Games.

Što se tiče multiplayera, igra sadrži 16 mapa i modove uključujući "hardpoint" i "kill confirmed", kao i novi 3v3v3 mod pod nazivom "cutthroat". Također, multiplayer će biti usko povezan s prošlogodišnjom igrom.

Recimo i da se vraća i mod koji znači povratak zombija, a razvio ga je studio Treyarch. Iz Activisiona kažu da je pripremljena najveća mapa sa zombijima dosad.

Nova igra će biti dostupna za konzole PlayStation i Xbox te za PC od 10. novembra.

Vezani članci