Prve fotografije
43

Pogladajte kako izgleda novi Huawei P20

Klix.ba
Android Authoroty došao je do fotografija Huaweia P20, nasljednika uspješnog Huaweia P10 iz 2017. godine. Huawei P20 bi trebao biti predstavljen u Parizu sljedećeg mjeseca.

Po svemu sudeći, kineski proizvođač koji je izuzetno popularan u Evropi, promijenio je bitne značajke u svom dosadašnjem dizajnu. Prvo, tu su vrlo tanki rubovi oko displeja što podsjeća na Huaweijevu Mate seriju.

Fizičko "home" dugme ne postoji, kao ni fizički kontrolori zvuka. Ipak, u blizini tipke "power" postoje indikatori pa se može zaključiti da će se zvuk podešavati putem virtuelnih tipki. Svakako, ovo možda nije finalni izgled uređaja pa su izmjene do marta itekako moguće.

P20 ima zaobljenije rubove što ga, barem teoretski, čini ugodnijim za držanje od prethodnika. Dvije stražnje kamere su malo više utopljene u tijelo smartphonea.

Postoje glasine kako će P20 imati tri stražnje kamere, ali ovdje imamo samo dvije. Ipak, jedno od objašnjenja jeste da će Huawei ponuditi dvije verzije svoje perjanice.

Također, promjena je vidljiva i u poziciji zvučnika - na dnu su dva grila što implicira stereo zvuk, ali ništa nije sigurno jer je ranije zabilježeno da proizvođači prave drugi gril radi estetike i simetrije.

Što se tiče specifikacija to je još uvijek nepoznanica, ali se može pretpostaviti da će Huawei pristupiti svom novom čipsetu koji bi približno konkurirao Snapdragonu 845.