Novi smartphone
3

Poco teaserom najavio dolazak nasljednika modela F1

D. B.
Brend Poco je predstavio nekoliko mobitela nakon legendarnog modela Pocophone F1 iz 2018. godine, ali sada dolazi istinski nasljednik.

Pocophone F2 Pro se ne može smatrati pravim nasljednikom s obzirom na njegovu cijenu od 500 dolara, no ipak će se ostvariti želje mnogih. Poco je objavio teaser kojim se zahvaljuje kupcima na prošlogodišnjem uspjehu te je istovremeno najavio "F2". U klipu koji traje oko 45 sekundi se ne pojavljuje ništa osim imena nadolazećeg uređaja.

Ipak, ne treba očekivati da će Poco ponoviti prvobitnu strategiju i ponuditi gotovo flagship specifikacije po niskim cijenama. To će biti vjerovatno uređaj iz srednjeg ranga koji će koristiti Qualcommov Snapdragon 732G procesor kao i Poco X3. Mogao bi imati četiri stražnje kamere, bateriju od 4.250 mAh s reverzibilnim punjenjem te ekran frekvencije osvježavanja od 120Hz. Ipak, uz ove specifikacije bi se F2 isticao iz mase drugih jeftinijih uređaja.

Poco razvija novi smartphone F2 pod kodnim imenom Courbet, a zasad nije poznato kada će početi prodaja ni po kojoj cijeni.

Vezani članci