Klix.ba u Barceloni
38

Počinju dani svjetskih tehnoloških dostignuća, u iščekivanju premijera

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Svjetski kongres mobilne tehnologije koji se od ponedjeljka održava u Barceloni donijet će mnogo noviteta, a ekipa portala Klix.ba danas je stigla i već sutra vam donosimo prve detalje.

Tradicionalni Mobile World Congress koji se održava u Barceloni svoja vrata za posjetioce otvara 26. februara, ali već sutra kompanija Xiaomi predstavit će flagship uređaje 14. serije.

Da je u Barceloni sve u znaku MWC-a govore i reklame koje smo vidjeli na aerodromu, ali i širom grada dok stotine hiljada posjetilaca širom svijeta dolazi na smotru tehnoloških giganata.

Brojni uređaji i tehnologije će biti predstavljeni, a u prvom planu su Google, Honor, Xiaomi, Nothint i OnePlus koji bi trebali predstaviti svoje nove uređaje iz svijeta pametnih telefona, dok će ostale kompanije svaka u svome segmentu predstaviti svoje tehnologije, dostignuća, ali i patente.

Kako smo ranije pisali, najviše pažnje bi mogao ukrasti Xiaomi SU7 automobil koji do 100-ke dolazi za 2,78 sekundi.

I ove godine mnogo pažnje će od svih izlagača dobiti AI te njena upotreba u svakodnevnici s ciljem olakšanja životnih navika, a o tome će biti održane i brojne konferencije.

Uzbudljivi dani su pred nama, a već sutra donosimo novitete Xiaomija iz svijeta pametnih telefona.