{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počeo sa radom Tajpi.ba

S
4.2.2010. u 10:47
0
11
Počeo sa radom Tajpi.ba
0
Počeo sa radom Tajpi.ba
Prvog februara 2010. počela je sa radom prva domaća društveno-korisna internet zajednica - Tajpi.ba, bazirana na sistemu pitanja i odgovora.
Cilj zajednice je pomoći učesnicima u razmjeni znanja, omogućiti im da pronađu odgovore na razna pitanja, steknu prijatelje ili da se samo dobro zabave. Prema riječima realizatora projekta, Kenana Torlaka, svaki dan se susrećemo sa mnoštvom pitanja od kojih većina ostaje neodgovorena.

- Vjerovatno Vam je dosadilo registrirati se na desetine raznih foruma samo da biste saznali odgovor na neko pitanje koje Vas muči, ili tražiti odgovore na stranim jezicima, koji, u dosta slučajeva, nemaju nikakve veze sa našom regijom, kulturom i običajima, tako da na kraju ispadne kao da ga niste ni našli - samo ste izgubili vrijeme. Tako je i rođena ideja za ovakvom zajednicom, koja će biti vođena od strane samih korisnika, gdje isti mogu postavljati i odgovarati na pitanja, kaže Torlak i ističe da zajednica već broji oko 100 registriranih korisnika.

- U samo tri dana postavljeno je 90 pitanja i preko 250 odgovora. Oni najbolji, uskoro će moći računati i na poklone od strane sponzora, ističe Torlak.

Također, iako je tek nekoliko dana u funkciji, ova ideja je itekako prepoznata i Tajpi.ba je nominiran za Zlatnu nagradu Web strategije za najbolji web projekat u regiji, i to u kategoriji web upotrebljivost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: