Remaster za PS5 i PC
20

PlayStation "modernizuje" jednu od svojih najboljih igara

D. B.
PlayStation bi mogao konačno remasterirati jednu od svojih najboljih igara za konzolu PlayStation 4 i donijeti je na konzole sljedeće generacije, kao i na PC.

Već smo vidjeli šta remaster za PlayStation 5 može učiniti od igre na primjerima naslova "The Last Of Us Part II" i "Spider-Man", a fanovi imaju mnogo prijedloga za Sonyjeve ekskluzive koje zaslužuju "svježi sloj boje". Jedna od takvih igara je "Gravity Rush 2", a vjeruje se da je njen remaster na putu te da zaista stiže ove godine.

Ako iz bilo kojeg razloga niste igrali igru "Gravity Rush" to su bile akcione avanture u kojim likovi mogu kontrolisati gravitaciju oko sebe. To ne znači da mogu letjeti, nego da mogu pasti u bilo kojem smjeru gdje ih vuče gravitacija. Također, to im daje mogućnost da hodaju po površinama po kojim inače ne bi mogli, kao i da skoče na neprijatelje.

Obje igre su dostupne na PlayStation Storeu te PlayStation Plusu, ovisno o članstvu. Prva igra je dobila remaster, ali druga na njega još čeka.

Jedan korisnik Reddita tvrdi da je remaster igre "Gravity Rush 2" za PlayStation 5 i PC na putu te da će se povezati s nadolazećim filmom.

Više informacija se očekuje u maju, a Sony navodno planira plasirati igru tokom ljeta.

Vezani članci