Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
MOGLI STE DA MALO VIŠE OPISETE MUZEJ............. STRANICA JE SUPER!
Podjeti me na šetnju Sarajevom prije nekoliko godina sa Duncan Sheikhom, američkom pop zvijezdom sa prodatih 4 miliona ploča - čovjek je INSISTIRAO da ga prvo odvedemo na Ćaršiju da kupi stari sarajevski ćilim, koji je platio 400 dolara, a kupio je i tri para priglavki i nekoliko ćibuka. A ti si toliko jadan i iskompleksiran da mi te je prosto žao.
Plati si k.u.r.v.u. moronu, skini mrak sa očiju, pobudalićeš od n.e.j.e.b.i.c.e.
U odnosu na to kakva je tehnologija dostupna ovo izgleda kao dosta primitivan potez Louvrea. Umjesto da predstave holografske vodiče, oni daju konzole. Treba snimiti vodiča kako govori, projicirati njegovu sliku, a ljudima umjesto igračih konzola dati slušalice sa prijemnicima na kojima mogu birati jezik koji im odgovara. Nije to nova ideja, postoji već odavno, a ne vidim razlog zašto si najprestižniji muzej na svijetu ne bi mogao priuštiti takvu tehnologiju.
Broj komentara na clanak sve govori o kulturi ove zemlje, treba jos dodati da je od ukupno dva komentara jedan nesadrzajna provokacija sa ciljem da se potvrdi cinjenica iznesena u drugom komentaru.
Ako ćemo iskreno, nemamo mi ništa za ponuditi osim opanaka, ćilima, sehara.....Gdje smo bili i šta smo radili dok su stari Grci čuda radili??? Teško je priznati, ali dok su se u svijetu smjenjivali Renesansa, Barok, Klasicizam etc. kod nas su se smjenjivali Primitivizam i Barbarizam.....sve do danas :(((
ali su zato u glavnom gradu 24% zatvorili muzeje jer se ne podudaraju sa alijinom historijom hehehehehe