{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pariški aerodrom testirao virtuelno osoblje

S
19.8.2011. u 21:00
0
12
Pariški aerodrom testirao virtuelno osoblje
0
Pariški aerodrom testirao virtuelno osoblje
Aerodrom u Francuskoj je počeo eksperimentisati sa virtuelnim osobljem koje se brine za ukrcavanje putnika, kako bi na terminalima bilo osoblje koje je uvijek nasmijano, kojem ne treba pauza i koje nikad ne štrajkuje.
Projekat na pariškom aerodromu Orly je počeo prošlog mjeseca, a do sada je izazvao zbunjenost i iznenađenje kod putnika koji često pokušavaju dotaknuti virtuelno osoblje i započeti razgovor. Virtuelno osoblje je zaduženo da putnike usmjerava ka vratima za ukrcavanje.

Virtualno osoblje se pojavljuje kada ljudski član osoblja aerodroma pritisne dugme i označi početak ukrcavanja. Ono se projektuje na siluetu ljudskog oblika napravljenu od pleksiglasa. Prethodno su tri ljudska člana osoblja aerodroma snimljena u studiju kako bi se stvorila iluzija. Uprava aerodroma se nada da će na ovaj način putnici bolje razumjeti upute nego da ih čitaju sa elektronskih ekrana.

Ideja o hologramskom osoblju je razmatrana početkom godine sa ciljem da se modernizuje drugi najveći aerodrom u Parizu. Tehnologiju ja razvila kompanija "L'Oeil du Chat", javlja AP.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: