Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Symbian je trebalo nastaviti razvijati. Al et.
Ne pametuj kada ne znas! Jedini razlog zasto Nokia nije Android je zbog toga sto ima cvrst ugovor sa Microsoft Windows... Ko zna sta bi bilo da nema tog ugovora.Mozda Android a mozda nesto i drugo...
O cemu ti sabane pricas, android je bio tu prije nego sto je bilo ikakve rijeci o Microsoft-u. Nokia je razvijala projekt Maemo, pa Meego, pa symbian anna i belle...itd. Kakav Microsoft jarane?
Windows 8 na telefonu je ludilo!!! ko nije probo ne zna!
Sta ste svi navalili sa tim androidom? Jedini razlog sto nokia jesto ovo sto jest danas je to sto nisu nikad prihvatali ta izreklamirana sranja kao sto je android danas. Android je za djecu...i zene!
Jedini razlog što je Nokia sa prvom mjesta proizvođača mobilnih aparata pala na kurčevo 5-6 mjesto je razlog što su mislili uzimati levate sa svojim Symbianom, koji je bio odličan sistem ali prije 10 godina, a sada bolji sistem u sebi ima veš mašina nego što je Symbian.
tako je kometa
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
EJ Moja nokija,koje ste vi ljencine..kasnite jednu svjetlosnu godinu za htc-om i samsungom..imal iko pametan tamo kod vas u firmi?
Ocigledno nisi upucen ili ne pratis trendove u svijetu mobilne telefonije :)
znaci,nokia,nazalost,specifikacijama u rangu proslogodisnjih androida steta,pravili su kvalitetne mob. samo jos da prihvate android...
Nokiama ne trebaju quad-core processori za OS jer je WP8 sistem mnogo brzi i bolje razvijen. Sto se tice kamere, megapikseli ne znace mnogo u poredjenju sa optikom, a Carl Zeiss je ubjedljivo najbolje kad su telefoni u pitanju. Hardware koji koriste je bio i ostao najbolji na trzistu. Ne zaboravi da je ovo jedan on Nokinih "mid-end" telefona, napravljen tako da bude dostupan korisnicima sa manje novca. Dobri primjeri su Lumia 720 i Lumia 620. Za tu cijenu ne mozes naci bolji Android. Zao mi je, ali jedna jedina prednost koju Android ima nad Windowsom je veci broj aplikacija.
Popularno nazvane "fart-apps". 90% tih aplikacija za android su poput onih za iphone...hukni, zamagli staklo - prdni, odmagli staklo.
Nokia treba poceti s koristenjem Androida ukoliko zeli da vrati svoj kultni status.