{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ovo bi mogao biti Googleov prvi tablet koji ima Chrome OS

21.9.2018. u 10:49
1
4
Ovo bi mogao biti Googleov prvi tablet koji ima Chrome OS
1
Ovo bi mogao biti Googleov prvi tablet koji ima Chrome OS
Ukoliko ste među onima koji sumnjaju da bi Google u oktobru mogao predstaviti još nešto pored smartphonea iz Pixel 3 serije te Home Huba, mogli biste biti u pravu.
Na internetu se pojavila informacija da će Google 9. oktobra predstaviti i "2 u 1" tablet s Brydgeovom tastaturom koji koristi Chrome OS, a čini se da se radi o uređaju Nocturne.

Senzor za otisak prsta se nalazi na gornjem dijelu tableta, USB-C port je na donjoj lijevoj strani, dok bi na desnoj trebao biti drugi. Očekuje se ekran rezolucije 2.400x1.600 piksela kakav ima i aktuelni Pixelbook laptop.

Prtedstojeći Googleov uređaj će imati odvojivu tastaturu i nekoliko mikrofona za poništavanje eha. Drugi tablet Atlas vjerovatno je u fazi razvoja, a špekuliše se da će imati 4K ekran.

Postoji mogućnost da ćemo ovaj uređaj vidjeti na Googleovom događaju, a to ima smisla s obzirom na razvoj u proteklom periodu. Tableti s Chrome OS-om su još uvijek novost, a Google možda želi da tablet sličan Pixelbooku posluži za privlačenje pažnje kupaca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: