S tastaturom
1

Ovo bi mogao biti Googleov prvi tablet koji ima Chrome OS

Klix.ba
Ukoliko ste među onima koji sumnjaju da bi Google u oktobru mogao predstaviti još nešto pored smartphonea iz Pixel 3 serije te Home Huba, mogli biste biti u pravu.

Na internetu se pojavila informacija da će Google 9. oktobra predstaviti i "2 u 1" tablet s Brydgeovom tastaturom koji koristi Chrome OS, a čini se da se radi o uređaju Nocturne.

Senzor za otisak prsta se nalazi na gornjem dijelu tableta, USB-C port je na donjoj lijevoj strani, dok bi na desnoj trebao biti drugi. Očekuje se ekran rezolucije 2.400x1.600 piksela kakav ima i aktuelni Pixelbook laptop.

Prtedstojeći Googleov uređaj će imati odvojivu tastaturu i nekoliko mikrofona za poništavanje eha. Drugi tablet Atlas vjerovatno je u fazi razvoja, a špekuliše se da će imati 4K ekran.

Postoji mogućnost da ćemo ovaj uređaj vidjeti na Googleovom događaju, a to ima smisla s obzirom na razvoj u proteklom periodu. Tableti s Chrome OS-om su još uvijek novost, a Google možda želi da tablet sličan Pixelbooku posluži za privlačenje pažnje kupaca.

Vezani članci