{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ovisnik o Internetu ubio majku

S
14.6.2007. u 13:06
0
0
Ovisnik o Internetu ubio majku
0
Ovisnik o Internetu ubio majku
Tinejdžer iz južne Kine, za kojeg se tvrdi da je teški ovisnik o Internetu, kuhinjskim nožem je ubio majku i teško ozlijedio oca. Kao razlog za ovaj teški zločin navodi se odbijanje majke da mu da novac za odlazak u internet klub, saopćili su lokalni mediji u četvrtak.
Wang je na smrt izbo svoju majku tokom bučne rasprave, javio je Beijing Youth Daily.

"Kada se otac vratio kući i njega je 'zaskočio' i teško ozlijedio. Nakon što je shvatio šta je uradio, otišao je u sobu i sjeo na krevet", izvještavaju novine.

Wangov otac je uspio stići do kuće svog brata, koji je pozvao policiju. Pretpostavlja se da je riječ o ubistvu sa predumišljajem. Wang se pripremao da ubije oca željeznom šipkom, a nedavno je kupio i tablete za spavanje.

Wang je prije godinu dana napustio školu. Kada nije radio sa ocem, koji je vlasnik štanda sa grillom, svoje slobodno vrijeme provodio je u internet klubovima.

Sanjao je da postane političar ili finansijski stručnjak te smatrao je da roditelji koče njegovo obrazovanje i razvoj.

Posljednjih godina u Kini je skočio broj internet ovisnika. Vjeruje se da je ta vrsta ovisnosti odgovorna za 80% maloljetničkih prijestupa. Kina je zabranila otvaranje novih internet klubova i izdala naređenje da se smanji vrijeme provedeno igrajući online igre.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: