Smartphone za gamere
45

Ovako će izgledati nadolazeći Asus ROG Phone 8 Pro

D. B.
Kompanija Asus je već potvrdila da će predstaviti ROG Phone 8 seriju 16. januara te smo vidjeli zvanični teaser početkom decembra, a u međuvremenu su procurili renderi modela ROG Phone 8 i ROG Phone 8 Pro. Najnoviji renderi otkrivaju izgled modela Pro iz svih uglova.

Dizajn dva modela će biti gotovo identični, osim različitog osvjetljenja na stražnjoj strani. ROG Phone 8 Pro ima ravni ekran s centralno pozicioniranim rupičastim izrezom za selfie kameru od 32 MP. Na desnoj strani uređaja nalazi se "power" dugme te kontrole glasnoće zvuka, dok je jedan USB-C port smješten lijevo, a drugi u donjem dijelu. Uređaj je također opremljen i 3,5 mm utorom za slušalice.

Prema ranijim izvještajima, ROG Phone 8 Pro će imati 6,78-inčni FHD+ AMOLED ekran osjetljiv na dodir s frekvencijom osvježavanja od 165Hz i HDR10+ podrškom te LTPO tehnologijom. Uređaj će pokretati Qualcommov Snapdragon 8 Gen 3 procesor uparen sa do 24 GB RAM-a.

Stražnje kamere su još uvijek prilična misterija, dok se očekuje da će smartphone napajati baterija kapaciteta 5.500 mAh s podrškom 65W brzog punjenja. Mobitel će posjedovati IP68 certifikat za otpornost na vodu i prašinu.

Vezani članci