AirPods 2
8

Otkriveni detalji o novim Appleovim slušalicama

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Kompanija Apple će novu verziju AirPods slušalica predstaviti u prvoj polovini 2019. godine, a nedavno su otkrili sva unapređenja i dodatke na verziji broj dva.

Iako postoje glasine o tome da Apple radi na još jednoj verziji AirPodsa koji će nazvati "AirPods Premium", te se za sada nagađa da će te slušalice imati mnogo bogatije performanse nego obična verzija.

Ono što je za sada poznato jeste da će koštati više nego prva verzija, čija je cijena 159 dolara. Iz kompanije su naglasili da možemo očekivati bolju kvalitetu zvuka, te glasovne naredbe koje su povezane sa telefonom.

AirPods 2 će izgledati isto kao i njihova prvobitna verzija, ali će sada biti dostupne i u crnoj boji. Iz kompanije su najavili da će poraditi na tome da slušalice ne ispadaju iz ušiju, ali se osim toga ništa neće mijenjati.

Mogle bi se puniti bežičnim putem, ali još uvijek nije poznato kako će točno izgledati napojna jedinica. Također se šuška o tome kako će slušalice biti otporne na vodu, te kako će u potpunosti blokirati svu buku s vana, tako da će korisnici moći uživati u visokoj kvaliteti zvuka.

Vjerovatno jedna od najinteresantnijih informacija jeste da će AirPods 2 vjerovatno imati senzore za praćenje otkucaja srca. Apple već duže vrijeme ulaže u testiranje ovakve tehnologije i za sada se priča o tome kako će jedno vrijeme biti dostupna samo na Apple satovima, ali je najavljeno i moguće pojavljivanje ove opcije na AirPods 2 slušalicama.