Koštat će 250 eura
3

Otkriven izgled novog smartphonea Huawei P Smart

Klix.ba
Huawei P Smart je u prvoj polovini 2018. godine bio jedan od boljih jeftinijih smartphonea (manje od 300 dolara) s dvije stražnje kamere, senzorom za otisak prsta i full HD+ ekranom, a sada stiže novi model.

Već ranije smo imali priliku vidjeti dokaze o dolasku novog modela P Smart (2019), a sada je njemačka internet stranica WinFuture objavila fotografije koje otkrivaju njegov izgled. Fotografije pokazuju da ima zub na ekranu u obliku kapi u kojem je smještena jedna prednja kamera, dok su nazad dvije kamere s AI tehnologijom i LED bljeskalicom. AI tehnologija znači da se može očekivati mogućnost prepoznavanja scena, kao i druge mogućnosti, a dobro je i to što je izbjegnut standardni izgled zuba na ekranu.

Najveća slabost prvog modela P Smart bio je njegov Kirin 659 procesor s Cortex-A53 jezgrima, ali WinFuture piše da će novi model imati novi Kirin 710 procesor sa četiri Cortex-A53 jezgra i četiri Cortex-A73 jezgra.

Ostale specifikacije uključuju 3 ili 4 GB RAM-a, 32 ili 64 GB interne memorije koja se može proširiti pomoću microSD kartice, 6,2-inčni full HD+ LCD ekran te bateriju od 3.320 mAh. Spominje se i microUSB povezivost te cijena od 250 eura.