Očekuju se ove jeseni
3

Otkriven izgled Googleovih mobitela Pixel 6 i Pixel 6 Pro

D. B.
Na Twitteru su objavljeni CAD renderi dva sljedeća Googleova flagshipa pod nazivom Pixel 6 i Pixel 6 Pro.

Prema pouzdanom tipsteru OnLeaks, Pixel 6 Pro će napraviti hrabar korak naprijed, ponudit će 6,67-inčni zakrivljeni ekran, ali i tri stražnje kamere, što je prvi put u Pixel seriji.

Radi se o OLED ekranu, informacija o frekvenciji osvježavanja nema, a dimenzije uređaja će navodno iznositi 163,9 x 75.8 x 8,9 mm. Očekuju se dva zvučnika i podrška bežičnog punjenja, što su dvije funkcije koje ima i Pixel 5.

Ipak, neke karakteristike dizajna se razlikuju, kamere su pomjerene u podignutu i horizontalnu liniju na stražnjem dijelu uređaja, a navodno će ga pokretati Whitechapel procesor koji je dizajnirao Google.

Promjena oznake sa XL u Pro također pokazuje novi odnos između standarnih modela i onih s velikim ekranima. U prethodnim generacijama su XL modeli bili zapravo isti mobiteli kao i standardni, ali s većim ekranima. Pro oznaka bi trebala značiti veći ekran, ali i bolje specifikacije.

Dizajn je konzervativan i to nije loša stvar jer su Googleovi uređaji poznati po jednostavnom i pristupačnom dizajnu, sjajnim kamerama i softveru.

Pixel 6 će biti manja verzija flagshipa, imat će isti prepoznatljivi dizajn kao Pro, ali će i jednu stražnju kameru manje. Nazad će se nalaziti standardna široka i ultraširoka kamera, dok će Pro model posjedovati i periskopsku telephoto kamera. Oba uređaja na prednjoj strani imaju centralni rupičasti izrez za selfie kameru.

Pixel 6 će koristiti manji 6,4-inčni ravni ekran, podržavat će bežično punjenje, a senzor za otisak prsta je integrisan u ekran. U donjem dijelu su dva zvučnika, dok dimenzije samog uređaja iznose 158,6 x 74,8 x 8,9 mm.

Zasad nema informacija o datumu dolaska na tržište ovih uređaja, ali se oni očekuju na jesen.