Košta 932 dolara
30

Oppo predstavio Find N3 Flip, prvi preklopni smartphone s tri stražnje kamere

D. B.
Kompanija Oppo je danas zvanično predstavila svoj najnoviji preklopni smartphone, a to je Find N3 Flip.

Riječ je o naprednijem nasljedniku prošlogodišnjeg modela koji donosi velika poboljšanja kamere s obzirom na činjenicu da novi model ima Hasselbladov sistem. Nazad je poboljšana ultraširoka kamera od 48 MP, kao i portret kamera od 32 MP sa 2x optičkim zumiranjem, dok je na raspolaganju i glavna kamera od 50 MP s optičkom stabilizacijom slike.

Smartphone je dobio 3,28-inčni AMOLED eksterni ekran, što znači da se veličina nije promijenila, ali je značajno povećana funkcionalnost tako da korisnici mogu koristiti različite aplikacije i widgete bez potrebe za otvaranjem smartphonea. Iz Oppa su naglasili podršku za brojne navigacijske, putne, muzičke i društvene aplikacije, kao i smart key integraciju za novije automobile.

Ostale ključne specifikacije su identične kao i u slučaju prošlogodišnjeg modela. Tu je glavni 6,8-inčni LTPO AMOLED ekran rezolucije 1.080 x 2.520 piksela i adaptivne frekvencije osvježavanja od 1 do 120Hz. Panel koristi ultra tanko staklo te dostiže maksimalnu svjetlinu od 1.600 nita.

Smartphone koristi ColorOS 13.2 softver baziran na Androidu 13, a napaja ga baterija kapaciteta 4.300 mAh koja podržava 44W brzo punjenje.

Oppo Find N3 Flip je dostupan u crnoj, zlatnoj i ružičastoj boji, verzija s konfiguracijom 12/256 GB košta 932 dolara, dok je za verziju 12/512 GB je potrebno izdvojiti 1.042 dolara.

Prednarudžbe u Kini su otvorene, a otvorena prodaja počinje 8. septembra. Detalja cijenama na drugim tržištima zasad nema, no smartphone definitivno stiže uskoro na globalno tržište.

Vezani članci