Potvrđen plan
2

Oppo će u februaru predstaviti svoj sklopivi smartphone

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Vrijeme sklopivih smartphonea neupitno dolazi, a kineska kompanija Oppo je svoj uređaj najavila za februar naredne godine.

Produkt menadžer kompanije Oppo je za holandski sajt Tweakers otkrio plan za predstavljanje sklopivog smartphonea na Mobile World Congressu, koji se održava u februaru 2019. godine.

Detalja o specifikacijama i datumu početka prodaje zasad nema, tako da postoji mogućnost da će Oppo predstaviti samo prototip koji nije spreman za tržište. No, jedno je sigurno, Oppo je u igri te već ima nekoliko patentiranih dizajna sklopivih smartphonea uključujući uređaj koji se može rasklopiti kako bi se dobio dvostruko ili čak trostruko veći ekran.

Oppo je samo jedna u nizu kompanija koji prave korake ka sklopivim ekranima. Samsung je već predstavio svoj uređaj s Infinity Flex ekranom čija bi prodaja trebala početi u martu 2019. godine. Huawei također planira proizvesti vlastiti sklopivi smartphone, dok su Lenovo i Xiaomi objavili teasere svojih prototipa. Ono što je također važno jeste činjenica da je i kompanija Google dala svoj blagoslov nadolazećem valu sklopivih uređaja zvaničnom podrškom Androida za njihove ekrane.

Da li će sklopivi smartphonei biti trend ili će kratko uživati popularnost, teško je predvidjeti, ali je činjenica da sve kompanije žele iskoristiti dobru priliku kada je uoče.

Vezani članci