Dvije fotografije
6

OnePlus uskoro predstavlja smartphone sa "zubom" sličan iPhoneu X

Klix.ba
Kompanija OnePlus se priprema za predstavljanje smartphonea s operativnim sistemom Android koji će imati popularni "zub", kao što je to slučaj s Appleovim iPhoneom X.

Uprkos tome što se nije pojavila na Mobile World Congressu u Barceloni, kompanije OnePlus je ipak privukla pažnju nakon što su "procurile" fotografije njenog nadolazećeg smartphonea pod nazivom OnePlus 6.

Kineska stranica ITHome je objavila dvije fotografije smartphonea OnePlus 6, a iako se navodi da se radi o mobitelu OnePlus 7, uređaj će najvjerovatnije biti nazvan OnePlus 6 kada se pojavi na tržištu s obzirom na to da se aktuelni model zove OnePlus 5T.

Stražnja strana smartphonea je napravljena od stakla ili poliranog metala. Prethodni modeli su bili napravljeni od aluminija, svaki od modela OnePlus 3. Prelazak na stražnji stakleni dio bi mogao značiti da će mobitel napokon dobiti mogućnost bežičnog punjenja.

Na stražnjoj strani su vidljive i dvije kamere ispod kojih se nalazi bljeskalica te redizajnirani senzor za otisak prsta.

Fotografija prednjeg dijela otkriva tzv. zub na gornjem dijelu koji ima i Appleov iPhone X, a na donjem je "brada". Jedna kamera naprijed je pokazatelj da nema ništa od sistema prepoznavanja lica za razliku od TrueDepth sistema na iPhoneu X ili skenera rožnjače i IR senzora na Samsungovom Galaxyju S9.

Fotografija otkriva i Android 8.1.0, 64 GB interne memorije i 6 GB RAM-a.

Kompanija OnePlus je predstavila smartphone OnePlus 5 u junu, a potom i model 5T manje od šest mjeseci kasnije, tačnije u novembru. Ako se historija ponovi, novi smartphone će se uskoro pojaviti na tržištu. Pitanje je da li će i dalje koštati 500 dolara kada se u obzir uzmu nove mogućnosti.