Bez tipke "home"
22

Objavljen video u kojem je prikazan potencijalni izgled novog iPhonea 8

Klix.ba
Zaljubljenici u tehnologiju objavili su novi video u kojem je prikazano kako bi mogao izgledati iPhone 8 u kojem je jedna od promjena ta da nema tipke "home".

U klipu se prikazuje kojim pokretima bi se upravljalo telefonom, a moguće je da će umjesto fizičke tipke biti digitalna na displeju. Iako je iPhone 7 rasprodan u prvoj sedmici prodaje, mnogi su ga doživjeli kao osvježenu verziju iPhonea 6, što je Apple stavilo pod dodatni pritisak kada je riječ o novoj generaciji mobitela.

Ako su špekulacije tačne, Apple se fokusirao samo na izradu novog uređaja. Svi očekuju da će tipka "home" biti ukinuta, ali se nadaju i velikim promjenama u dizajnu.

Za iPhone 8 je rečeno da će biti najbolji Appleov pametni telefon, ali će korisnici morati sačekati malo duže do njegove realizacije i prodaje.

Zbog svih poboljšanja koja uključuju zaobljeni displej od 5,8 inča, 3-D prednju kameru, bežično punjenje, ID otisak prsta te prepoznavanje lica, ovo će biti najskuplji pametni telefon Applea. Cijena bi mogla biti i do 1.000 dolara.

Vezani članci