397 i 477 dolara
4

Nubia Red Magic je još jedan smartphone za gamere

Klix.ba
Red Magic je novi smartphone komapnije Nubia, koja je podbrend giganta ZTE-a u Kini, a namijenjen je gamerima.

Ovaj smartphone svojim izgledom ostavlja utisak da je "ekstremni gamer" zahvaljujući oštrim heksagonalnim izrezima za kameru i senzor za otisak prsta, crvenim otvorima za ventilaciju te crvenoj LED liniji na stražnjoj strani.

Ipak, njegove specifikacije nisu baš vrhunske, jer posjeduje 6-inčni ekran rezolucije 2.160x1.080 piksela, ali to nije panel s brzinom osvježavanja od 120 Hz koji koristi kompanija Razer. Također, uređaj koristi prošlogodišnji Qualcommov Snapdragon 835 procesor umjesto novijeg Snapdragon 845 procesor.

Ostale specifikacije su uglavnom standardne za smartphone srednjih do visokih, tako da je ovaj uređaj s Androidom dobio 6 GB RAM-a i 64 GB interne memorije za jeftiniji, odnosno 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije za skuplji model.

Nazad je kamera od 24, a naprijed selfie kamera od 8 megapiksela. Uređaj napaja baterija od 3.800 mAh.

Gaming mobiteli polako privlače sve više pažnje, prošle godine je stigao Razor Phone, potom se pojavio Xiaomijev Black Shark, a sada je tu i Nubia Red Magic.

Red Magic je namijenjen uglavnom tržištima poput kineskog gdje je žanr MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) veoma popularan. Izvan Kine su također popularne igre poput PUBG-a i Fortnitea.

Narudžbe u Kini se primaju od 25. aprila, cijena osnovnog modela iznosi oko 397, a naprednijeg 477 dolara.