Pristupačni mobiteli
8

Novi Realme X mobilni uređaji inspirisani teksturom crvenog i bijelog luka

Dž. L.
Foto: The Verge
Foto: The Verge
Dok brojni proizvođači mobitela najčešće nude uređaje veoma sličnog izgleda, dizajna i boja, Kinezi se uvijek trude odstupiti od ostalih. To im je uspjelo i sa novim Realme X mobitelom koji je inspirisan crvenim i bijelim lukom.

Novi telefoni Realme X dostupni su u dvije verzije - Onion i Garlic. I upravo oba uređaja podsjećaju na ljusku bijelog i crvenog luka.

Poleđine uređaja imaju blago grubu teksturu, kao i blagi stepen prozirnosti preko kojeg se prelama svjetlost čineći da izgledaju kao da nisu potpuno čvrsti.

Za ovaj jedinstveni dizajn Realme je angažovao japanskog dizajnera Naotoa Fukusawau, poznatog po originalnom dizajnu Muji CD Playera. On kaže da je njegov tim koji je radio na izradi novih Realme X mobitela proveo 72 testa prije izrade finalnog uređaja. Također je napravljeno više od 300 uzoraka kako bi se tekstura uređaja dovela do savršenstva.

Stilski, ovi telefoni nemaju mnogo zajedničkog s većinom Fukasawainih dosadašnjih djela. Poznati japanski dizajner često je usmjeren na neku vrstu toplog minimalizma uz korištenje jednostavnih boja i prijateljskih oblika.

"Dizajn je poboljšati odnos između čovjeka, objekta i okoliša. Uživam u promatranju. Češnjak i luk su tako često oko nas, ali ako bolje pogledate, postoji nešto na što obično ne obratimo pažnju, a to je njihova finu teksturu. Želim ljude iznenaditi. Počeo sam razmišljati 'možemo li reproducirati ovu teksturu na pametnom telefonu' i uspjeli smo u tome", kazao je Fukasawa.

Kada je riječ o specifikacijama ovih uređaja, Realme X Onion i Garlic posjeduju Snapdragon 710 procesor, 6,33-inčni OLED zaslon, in-display senzor otiska prsta, pop-up selfie kameru od 16 megapiksela, 48-megapikselnu primarnu kameru, do 8 GB RAM-a, priključak za slušalice te VOOC brzo punjenje preko USB-C.

Cijena Realme X uređaja je veoma pristupačna. Verzija od 4GB RAM-a i 64 GB interne memorije košta oko 220 dolara, dok je cijena modela od 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije 260 dolara. Za verzije koje je dizajnirao Fukusawa nadoplaćuje se 15 dolara.