Tehnologija
14

Novi problemi za iPhone 5S, korisnici prijavljuju "plavi ekran smrti"

Klix.ba
Vlasnici Appleovog smartphonea iPhone5S ponovo imaju razloga nezadovoljstvo nakon što im se počeo pojavljivati tzv. "plavi ekran smrti", zbog čega se njihovi uređaji resetuju.

Ova se greška obično povezivala sa starijim operativnim sistemima Windows na desktop kompjuterima, ali mnoštvo korisnika iPhonea 5S se žale na sličan problem.

Twitter i Appleovi forumi su preplavljeni žalbama korisnika koji javljaju da se na njihovim uređajima pojavi plavi ekran, a nekoliko sekundi nakon toga se mobitel resetuje. Neki tvrde da grešku uzrokuje Appleove iWorks aplikacija, a to se može izbjeći gašenjem iCloud sinhronizovanja sa Apple Pages, Keynote i Numbers aplikacijama.

Apple je već ranije bio prisiljen ponuditi patcheve zbog problema koje je imao iOS7 operativni sistem, a jedan od bugova je sprečavao korisnike da šalju i primaju poruke putem aplikacije iMessage.

Istraživanje kompanije Crittercism je pokazalo da se iPhone 5S dvostruko češće "ruši" u odnosu na iPhone 5 ili 5C, jer je njihov postotak "rušenja" manji od 1 posto.