{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Novi Assassin's Creed stiže 29. oktobra

4.3.2013. u 21:20
0
5
Novi Assassin's Creed stiže 29. oktobra
0
Novi Assassin's Creed stiže 29. oktobra
Glasine o novoj Assassin's Creed videoigri pokazale su se tačnim. Studio Ubisoft je i zvanično objavio da će se nova igra zvati "Assassin's Creed IV: Black Flag" i da će se u prodaji naći 29. oktobra. Rad na igri počeo je još 2011. godine, a cijeli projekt bi se mogao pokazati najvećim u cijeloj franšizi.
Proteklu sedmicu obilježila su curenja podataka iz Ubisofta o novoj "Assassin's Creed“ igri, a kao što se to obično dešava u ovakvim situacijama – sve glasine su se pokazale tačnim te je Ubisoft, nakon curenja tolike količine informacija, bio prisliljen zvanično najaviti i predstaviti igru.

Novi nastavak franšize zvat će se "Assassin's Creed IV: Black Flag“ i odvijat će se na području Kariba početkom 18. stoljeća. Igra će imati sasvim novog junaka - Edwarda Kenwayja, Connorovog djeda, junaka "Assassin's Creeda III“.

Kako kažu iz Ubisofta, rad na igri su počeli tokom ljeta 2011. godine, kada su istovremeno radili na produkciji trećeg i četvrtog dijela franšize, što je prilično očigledno, budući da se veliki dio "Assassin's Creeda III“ dešava na pučini. Potez su pozdravili i pohvalili mnogi pripadnici kritike i publike.

Igra će obuhvatiti čak pedesetak lokacija, dva plutajuća grada i brodove. O veličini projekta dovoljno govori činjenica da na projektu radi čak osam razvojnih studija iz cijelog svijeta.

Igra će izaći u verzijama za PC, PS3, Xbox 360, Wii U, PlayStation 4 i novu Microsoftovu konzolu 29. oktobra ove godine, a Ubisoft je objavio i prvi trailer.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: