|

Nove fotografije otkrivaju detaljan izgled smartphonea LG G6

Nove fotografije otkrivaju detaljan izgled smartphonea LG G6
1
Klix.ba
23.2.2017. u 15:44
35
komentara
1

dijeljenja
1/4
2/4
3/4
4/4
LG Electronics lansirao je hype nekoliko dana prije prezentacije svog novog flagship smartphonea LG G6 uz nekoliko zanimljivih stavki iz liste specifikacija.
Uređaj koji će biti zvanično predstavljen u nedjelju u 12 sati po našem vremenu prati nekoliko ključnih karakteristika, a LG Electronics u prvi plan ističe FullVision displej.

Naime, riječ je o ekranu omjera 18:9 koji se od većine razlikuje u "dužini" zbog činjenice da najveći broj telefona posjeduje displeje omjera 16:9. Rezolucija ekrana bit će 2880×1440 dijagonalne dužine 5,7 inča.

I pored velikog displeja uređaj će biti, bar tako tvrde iz LG-a, relativno upravljiv jednom rukom zbog rasprostranjenosti displeja na blizu 90 posto prednjeg dijela uređaja.

Također, u danima pred samu premijeru na internetu se kao po običaju pojavio niz fotografija uređaja koji otkrivaju detalje dizajna koji je evidentno "industrijski" uz kombinaciju oblih uglova i ravnog prednjeg i stražnjeg dijela bez izbočine za kamere.

Telefon će pratiti posljednja verzija Android OS-a prekrivenog LG-jevim skinom UX 6.0.

Pretpostavlja se da će G6 biti otporan na vodu. LG će u svoju perjanicu ugraditi procesor Snapdragon 821 i vjerovatno 4GB RAM-a. Stražnje kamere će biti 13-megapikselne uz jednu s odličnim 125-postotnim uglom snimanja.
Prijavi grešku


Komentari (35)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...