Tehnologija
1

Nove fotografije otkrivaju detaljan izgled smartphonea LG G6

Klix.ba
LG Electronics lansirao je hype nekoliko dana prije prezentacije svog novog flagship smartphonea LG G6 uz nekoliko zanimljivih stavki iz liste specifikacija.

Uređaj koji će biti zvanično predstavljen u nedjelju u 12 sati po našem vremenu prati nekoliko ključnih karakteristika, a LG Electronics u prvi plan ističe FullVision displej.

Naime, riječ je o ekranu omjera 18:9 koji se od većine razlikuje u "dužini" zbog činjenice da najveći broj telefona posjeduje displeje omjera 16:9. Rezolucija ekrana bit će 2880×1440 dijagonalne dužine 5,7 inča.

I pored velikog displeja uređaj će biti, bar tako tvrde iz LG-a, relativno upravljiv jednom rukom zbog rasprostranjenosti displeja na blizu 90 posto prednjeg dijela uređaja.

Također, u danima pred samu premijeru na internetu se kao po običaju pojavio niz fotografija uređaja koji otkrivaju detalje dizajna koji je evidentno "industrijski" uz kombinaciju oblih uglova i ravnog prednjeg i stražnjeg dijela bez izbočine za kamere.

Telefon će pratiti posljednja verzija Android OS-a prekrivenog LG-jevim skinom UX 6.0.

Pretpostavlja se da će G6 biti otporan na vodu. LG će u svoju perjanicu ugraditi procesor Snapdragon 821 i vjerovatno 4GB RAM-a. Stražnje kamere će biti 13-megapikselne uz jednu s odličnim 125-postotnim uglom snimanja.