Virtuelni svijet
1

Nova Toyota GR 86 stiže u igru Gran Turismo Sport

D. B.
Toyota je tek predstavila svoj novi model GR 86, a sada je najavila da će se ovaj sportski coupe pojaviti u virtuelnom svijetu.

U namjeri da poveća svoje prisustvo u e-motosportu, Toyota pokreće GT Cup 2021, novu seriju u okviru igre Gran Turismo Sport namijenjene konzolama PlayStation 4 i PlayStation 5. Radi se o nasljedniku GR Supra GT Cupa i GR Yaris Time Triala, a donosi veći izbor automobila uključujući model GR 86.

Osim Supre i GR Yarisa, igračima će biti na raspolaganju cijela GR ponuda tokom sezone od osam rundi koja će trajati između aprila i decembra 2021. godine. Model GR 86 će biti moguće voziti u sedmoj rundi sezone 22. augusta na stazi Mount Panorama u Australiji.

Osim cestovnih GR sportskih automobila, Toyota je zadržala i SF19 sportski automobil u ponudi, kao i klasnični 2000GT. Ova dva automobila će biti dostupna krajem maja i u junu.

Prvih sedam rundi predstavljaju kvalifikacije, a raspored je dostipan na internet stranici Toyota Gazoo Racinga. Navedeno je i vrijeme početka utrka koje se razlikuje po regijama. Finalna runda će se oržati u decembru, ali tačan datum zasad nije poznat.