Na PC i konzole
17

Nova Call of Duty igra će se zvati Modern Warfare III, stiže 10. novembra

D. B.
Jesen je sve bliže, a to znači da se približava i datum izlaska nove igre iz franšize Call of Duty.

Activision je potvrdio glasine koje kruže već dugo da će se nova igra zvati Call of Duty: Modern Warfare III te da stiže iz Sledgehammer Gamesa. Izdavač je potvrdio da će nova igra rebootovane serije biti dostupna za PC i konzole, a možda i Nintendo Switch, od 10. novembra ove godine.

Zasad nema drugih zvaničnih detalja osim objavljenog teaser videa. Ipak, Activision je ranije potvrdio da će prvi put u historiji igre gameri moći prenositi operatere, oružja i bundleova iz igre Modern Warfare II u novu. To je prilično jasan pokazatelj da nova igra neće predstavljati povratak u eru Drugog svjetskog rata.

U jednom trenutku se činilo da ove godine neće biti potpuno nove Call of Duty igra, jer su izvještaji iz 2022. sugerisali da će Activision malo usporiti stvari i umjesto toga isporučiti značanu ekspanziju za Modern Warfare II, dok će u međuvremenu nastaviti s ažuriranjem Warzonea i raditi na sljedećoj glavnoj igri. Na kraju je izdavač odlučio da se ipak drži svog rasporeda objavljivanja nove Call of Duty igre svake godine.

Još u februaru je Bloomberg najavio da će Modern Warfare III sadržavati mape i modove iz prošlogodišnje igre, no i dalje će predstavljati novi samostalan naslov. Kako Activision pravi tranziciju na Modern Warfare III saznat ćemo u narednim sedmicama dok se pojavljuju novi detalji.

U međuvremenu s ečini da će Microsoft uskoro kompletirati kupovinu Activision Blizzarda za 68,7 milijardi dolara. Nakon toga bi Modern Warfare III mogao postati prvi Call of Duty naslov koji će se pojaviti na Xbox Game Passu na dan izlaska igre.

Vezani članci