Igrač je u ulozi lopte
244

Nova bh. igrica "Roll Ball" uskoro će biti dostupna za Android i iOS korisnike

Piše: M. A.
Belmin Kozlić zajedno sa svojom ekipom iz ArtStationa trenutno radi na novoj igrici "Roll Ball", koja bi uskoro trebala biti dostupna Android i iOS korisnicima.

Radi se o casual igrici u kojoj se igrač nalazi u ulozi lopte, te mora izbjegavati različite prepreke, ali i završiti svaki od nivoa u tačno određenom periodu.

"Roll Ball" će sadržavati između 30 i 40 levela, od čega je 16 već finalizirano. Pored toga, vizuelni aspekti svakog od nivoa će se razlikovati, tako da će igrač putovati kroz zelene, snježne, pustinjske krajolike i zamke trudeći se savladati sve izazove koji će se naći pred njim.

Igrica ima i sistem prikupljanja novčića s kojim na kraju svakog levela igrač bude nagrađen. Pored toga, igra će imati i tzv. skin sistem koji podrazumijeva da će igrač moći birati izgled svoje lopte, a to će mu također omogućiti po automatizmu i veći broj prikupljenih novčića.

"Roll Ball" nema posebno definiranu priču, već se radi o klasičnoj casual igri koja se sastoji od padanja i ponovnog pokušavanja prelaska iz jednog nivoa u drugi. Za kontroliranje lopte koristi se nagib mobilnog telefona.

Nova igrica je rađena u programu Unreal Engine 4, a bit će lansirana na Google Playu i App Storeu.