Zanimljiva građevina
85

Nova Appleova prodavnica u Chicagu izgleda kao gigantski MacBook

Klix.ba
Nova Appleova prodavnica u Chicagu
Nova Appleova prodavnica u Chicagu
Izgradnja nove Appleove prodavnice u Chicagu je pri kraju, a objekt od 26 miliona dolara, koji izgleda kao gigantski MacBook, jučer je dobio i Appleov logo.

Novi Appleov objekt od blizu 20.000 kvadratnih metara dizajnirali su londonski arhitekti. Građevina će imati sve tanke i staklene zidove te krov od karbonskih vlakana kako bi izgledala baš kao MacBook. Objekt je izgrađen na mjestu nekadašnje trgovine gotove hrane, a već plijeni veliku pažnju prolaznika.

"Našu prodavnicu u North Michigan aveniji u Chicagu posjetilo je blizu 23 miliona korisnika naših proizvoda otkako se otvorila 2003. godine. Sada kreiramo nešto što će biti još izvanrednije za ovaj grad", rekao je glasnogovornik Applea Nick Leahy.

Postavljanje Appleovog loga na krovu nije bio prvobitni plan, ali na nagovor stručnjaka, Apple se odlučio da ga postavi. Krov je napravljen od laganog materijala koji se koristi za proizvodnju jahti. Na njegovoj najdebljoj tački širok je blizu 1,2 metra, a na najtanjoj 10-ak centimetara, prenosi Chicago Tribune.

Kada bude otvorena, nova Appleova prodavnica će imati brojne nove elemente kao što su velika terasa i videozid.

Vezani članci