Tehnologija
36

Nova Android aplikacija portala Klix.ba dostupna na Google Playu

Klix.ba
Nova aplikacija portala Klix.ba od danas je dostupna za download svim korisnicima uređaja s Android operativnim sistemom. Aplikaciju možete preuzeti odmah na Google Playu.

Najposjećeniji internet portal Klix.ba jučer je predstavio novi dizajn web verzije, a danas je već dostupna i nova aplikacija za Android, koja je usklađena s novim dizajnom i preslikava sve ono što korisnici vide na mobilnoj verziji uz dodatne opcije koje nudi sam Android.

Naslovnica na aplikaciji je znatno obogaćena, a dostupno je puno više vijesti, koje su poredane po važnosti i rubrikama, isto kao i na desktop verziji.

Također su unaprijeđeni izgled samih članaka, fotogalerije i videoklipovi, a bolje je i formatiranje teksta. Na članku su od sada dostupne i vezane vijesti, kao i najnovije, najčitanije i preporučene.

Pretraga, tagovi i pregled vijesti kroz rubrike su znatno unaprijeđeni, a novu aplikaciju obogaćuje i opcija da nam vrlo lako i brzo možete dojaviti neku vijest u vidu teksta ili fotografija.

Na aplikaciji je uvedena i registracija korisnika, unaprijeđeno je logiranje, kao i mogućnost mijenjanja postavki vlastitog profila. Svaki korisnik, kao i do sada, ima mogućnost komentarisanja vijesti, a novina je da se mogu pogledati korisnički profili, pratiti određeni korisnici i primati notifikacije o njihovim aktivnostima (top komentar, odgovor na komentar, komentar korisnika kojeg pratite, spominjanje itd).

Sam sistem komentarisanja je znatno unaprijeđen, odgovori su skraćeni, uvedeno je sortiranje, prijavljivanje i dijeljenje komentara.

Novu Klix.ba aplikaciju možete preuzeti na Google Playu.