Tehnologija
0

Nintendova nova konzola Switch stiže u martu po cijeni od 300 dolara

Klix.ba
Foto: Nintendo
Foto: Nintendo
Nintendova najnovija konzola dolazi za nekoliko sedmica i osigurat će novu platformu za neke od najpopularnijih naslova kompanije. Japanska kompanija je objavila da će novi uređaj pod nazivom Switch u prodaji biti od 3. marta po cijeni od 299,99 dolara.

Na velikom događaju u Japanu, koji je uživo prenošen na internetu, otkriven je niz detalja Switcha, ručnog sistema koji se vrlo lako može pretvoriti u konzolu za igranje u kućnoj atmosferi.

Također, kultni Nintendov lik Mario je prikazan u New Yorku, pustinji, džungli i drugim tematskim okruženjima. No, fanovi će igricu pod nazivom "Super Mario Odyssey" morati čekati do kraja godine.

Međutim, neće se dugo čekati na drugu Nintendovu franšizu. "The Legend of Zelda: Breath of the Wild" stiže u martu, u isto vrijeme kada i Switch.

Još jedna igrica je "1-2 Switch" u kojoj igrači ne moraju gledati u zaslon konzole, nego u protivnika koji se nalazi ispred njih. Na osnovu audiosignala i fizičkih reakcija koje će osjetiti kroz kontroler znat će šta se dešava.

Foto: Nintendo
Foto: Nintendo

Lansiranje Switcha jedan je od najvažnijih trenutaka za kompaniju u posljednjih nekoliko godina. Međutim, prva reakcija investitora na najavu kompanije je bila negativna. Nintendove dionice su nakon ovog događaja pale za više od 5 posto.