Velika popularnost
16

Nintendo prodao gotovo 20 miliona primjeraka konzole Switch

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kompanija Nintendo je objavila rezultate o zaradi u prva tri mjeseca fiskalne godine, a objavljeni su i rezultati prodaje konzole Switch.

Nintendo tvrdi da je ukupno prodao 19,67 miliona primjeraka konzole Switch do 30. juna, što znači da je ta brojka sada vjerovatno veća od 20 miliona.

Kompanija predviđa da će u periodu od aprila ove do marta sljedeće godine broj prodanih konzola također iznositi 20 miliona. Dosad je kompanija nakon tri mjeseca prodala 1,88 primjeraka, ali se očekuje da će sezona praznika unaprijediti prodaju, a u tome će pomoći nove igre kao što su "Super Smash Bros. Ultimate" i "Pokemon: Let's Go".

Ukupan operativni profit Nintenda iznosi 275 miliona eura od prihoda od 1,51 milijardu dolara u ovom kvartalu, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu za 88,4 posto, odnosno 9,1 posto.

Igra "Mario Kart 8 Deluxe" se pridružila igri "Super Mario Odyssey" te postala druga koja je prešla granicu od 10 miliona prodanih kopija. Isto se u ovom kvartalu očekuje od igre "Legend of Zelda: Breath of the Wild".