Žele povećati zaradu
5

Nintendo planira proizvesti manju i jeftiniju verziju Nintendo Switcha

Klix.ba
Foto: The Verge
Foto: The Verge
Japanski biznis magazin Nikkei prenosi kako Nintendo radi na razvijanju manje i jeftinije konzole Switch. Nova verzija konzole će biti dosta portabilnija i neće imati sve opcije koje ima i normalna verzija.

Nintendo je počeo sarađivati sa nekoliko kompanija koje mu pomažu u razvijanju manje konzole koja bi mogla biti u prodaji već nekad u toku 2019. godine.

U saopćenju također stoji da Nintendo planira napraviti novi servis za one korisnike koji su spremni platiti više za više sadržaja.

U magazinu Nikkei se navode neka nagađanja o tome kakva bi mogla biti nova konzola Switch, te pretpostavljaju da će se raditi o manjem uređaju koji će biti lakše prenosiv i koji će biti lakše koristiti vani. Postoje špekulacije da će Nintendo isključiti mogućnost korištenja memorijska kartica, te da će se manji uređaj bazirati na prebacivanje sadržaja sa interneta.

Iako je u proteklih nekoliko godina prodaja Switcha bila jako dobra, ove godine je prodaja pala sa 20 na 17 miliona dolara te mnogi vjeruju da će proizvodnja manje verzije Switcha nadoknaditi gubitak i osvježiti tržište.