{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nintendo ne planira proizvesti konzolu N64 Classic

16.11.2018. u 12:01
5
33
Nintendo ne planira proizvesti konzolu N64 Classic
5
Nintendo ne planira proizvesti konzolu N64 Classic
Prije dvije godine je na tržište stigla konzola NES Classic, prošle se pojavila konzola SNES Classic, a ove je stigao PlayStation Classic, međutim, oni koji očekuju dolazak Nintenda 64 Classic se uzalud nadaju.
Direktor Nintenda za Ameriku Reggie Fils-Aime je rekao da ne može isključiti takvu mogućnost, ali da konzola N64 Classic uopće nije u planovima.

"Jasno nam je da su prethodne dvije Classic konzole bile prilika u ograničenom vremenu te način da premostimo vrijeme između odlaska konzole Wii U i dolaska Nintenda Switch. To je bio strateški razlog za dolazak NES Classic konzole. Iako potrošači možda nešto očekuju, naglašavam da su prethodni potezi bili samo iskorištene prilike u ograničenom vremenu. Jasno nam je da se potrošači raduju klasičnom sadržaju koji će biti sve više uz uslugu pretplate", izjavio je Fils-Aime.

Snovi o oživljavanju rata konzola iz devedesetih tako ponovo moraju čekati. Nedostatak konzole N64 Classic bi mnogi lakše prihvatili kada bi npr. mogli igrati igru "Ocarine of Time" na Switchu putem Nintendovog online servisa. Problem je u tome što Nintendo veoma sporo širi ponudu.

Trenutni preplatnici online servisa za Switch mogu igrati blizu 30 klasičnih i izmijenjenih igara za NES, no, drugi sistemi nisu dostupni, a Nintendo ne prodaje igre koje se mogu downloadovati putem Virtual Console platforme. Ipak, Fils-Aime je najavio dolazak novog sadržaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: