Tehnologija
37

Ne propustite prijavu na Android Competition

Klix.ba
Da li vam je nekada zatrebala aplikacija koju niste mogli pronaći nigdje? Iskoristite priliku da pokažete svoju kreativnost i izazovite sebe u programiranju i dizajniranju, a EESTEC u saradnji sa Googleom je obezbjedio vrijedne nagrade.

Android Competition je takmičenje namijenjeno svim znatiželjnim programerima mlađim od 30 godina. Sve što trebate uraditi jeste okupiti tim (maksimalan broj članova je tri) i prijaviti se. Krajnji rok za upis i slanje ideja za aplikaciju je 10.01.2014., a završene aplikacije treba predati do 16.3.2014. godine.

Organizator takmičenja je EESTEC International, a i ove godine je Google oficijelni partner. Dodjela nagrada za prva tri mjesta će biti održana u maju u Atini, a više o vrijednim nagradama i načinu učešća potražite na ovom linku.

EESTEC (engl. Electrical Engineering STudents' European assoCiation – EESTEC). EESTEC je Udruženje studenata elektrotehnike Evrope. Udruženje je osnovano 1986. godine u Eindhovenu, Holandija. Od tada je pokrenuto 46 lokalnih komiteta na fakultetima u gradovima širom Evrope i taj broj se neprestano povećava, a u BiH djeluju četiri lokalna komiteta.

Osnovni cilj EESTEC-a je promocija i razvoj međunarodnih kontakata između studenata i profesionalaca u oblasti elektrotehnike kroz: stručne radionice, razmjene, stručne prakse i ostale aktivnosti. EESTEC omogućava poslovne mogućnosti i internacionalnu karijeru svim članovima lokalnih komiteta.