News Corp
0

"Ne kupujemo Twitter, ne prodajemo MySpace"

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Kompanija News Corp nije zainteresovana za kupovinu mikroblogerske stranice Twitter i neće prodati društvenu mrežu MySpace koja se nalazi u problemima, rekao je direktor ovog medijskog konglomerata Rupert Murdoch, a prenosi Reuters.

On je u srijedu izjavio da je kupovina Twittera teško isplativa investicija zato što popularni sajt još uvijek nije pronašao održiv način za ostvarivanje profita.

Sun Valley, gdje se održava Konferencija o medijima i tehnologiji, preplavile su žestoke špekulacije o tome ko bi mogao biti potencijalni kupac Twittera.

Ovom servisu, koji dopušta svojim korisnicima da u 140 ili manje karaktera napišu šta rade ili misle, sve više raste popularnost.

Sun Valley je mjesto gdje se često predstavljaju novi internetski servisi koje stariji medijski konglomerati žele kupiti kako bi poboljšali svoje poslovanje.

Na pitanje hoće li kupiti Twitter, Murdoch je odgovorio sa "Ne!", a na pitanje hoće li prodati MySpace sa "Dovraga, ne!".

Podsjećamo, News Corp je 2005. godine kupio MySpace kada se približavao vrhu popularnosti, posebno među mlađim korisnicima interneta.

Pojavom Facebooka Twitter je doživo osjetan pad popularnosti, što je rezultiralo otpuštanjem više od 400 radnika u SAD-u. Još je radnika otpušteno i u ostalim zemljama.