Pucačina desetljeća
0

Napokon stigao novi Call of Duty: Black Ops

Sarajevo-x.com
Videoigra Call of Duty, koja se pojavila u svom sedmom izdanju, opravdano se smatra videoigrom koja postavlja zlatne standarde u svijetu "pucačina" iz prvog lica.

Ovo su igre koje igračima omogućavaju da iskuse historijske ratove, ali i ove u novije vrijeme u svim dijelovima svijeta ubijajući sve pred sobom i koristeći se impresivnim nizom različitog oružja i vojnih vozila.

Cijela priča i akteri videoigre možda i nisu posebno interesantni, ali je monotonija "singleplayera" u potpunosti zaboravljena zbog nezaboravnog iskustva igranja online multiplayera.

Upravo Call of Duty: Black Ops predstavlja napredak u odnosu na svog prethodnika sa atraktivnim multiplayerom koji sada više nego ikad baca sjenu na nedostatke singleplayera.

Videoigra počinje sa vama u ulozi američkog specijalnog operativca Alexa Masona kojeg muče neprijatelji kako bi saznali njegovu ulogu u kontroverznim vojnim akcijama.

Nakon što mu daju injekciju za istinu, Mason otkriva neke uspomene iz Hladnog rata, iz Zaljeva svinja i Vijetnama. Nakon toga se vraćate u ta sjećanja i ubijate neprijatelje. Bez obzira o kojoj se misiji radi, zadatak je isti, ubijanje i mučenje.

U novoj igri nema ništa loše, međutim isto tako nema ničega spektakularnog. Njenu popularnost će zasigurno odrediti multiplayer.

U ovoj igri stvari brzo postanu zanimljive. Od vas se očekuje da se dobro krijete, izviđate i pri tome budete što tiši. Strpljenje se bogato nagrađuje, pa je bolje da igrač ne bude previše "lagan na obaraču".

Kreatori igre su napravili velike napore kako bi poboljšali svaki element ove videoigre.

Priča uključuje različita bojna polja, četiri različita tipa borbe, četrnaest nivoa i mnogo različitog oružja.

Opcija Theater vam omogućava da sačuvate i podijelite sa prijateljima trideset vaših omiljenih misija, piše "Daily Mail".