{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najtraženiji pojam na Yahoo! je 11. septembar

S
6.3.2010. u 16:13
0
6
Najtraženiji pojam na Yahoo! je 11. septembar
0
Najtraženiji pojam na Yahoo! je 11. septembar
Foto: AP
Teroristički napadi na Sjedinjene Američke Države, koji su se dogodili 11. septembra 2001. godine, najtraženiji su pojam na internetskom pretraživaču Yahoo!. U vrhu liste su i kloniranje, te irački rat.
Nekadašnji irački lider Saddam Hussein, čarobnjak Harry Potter i smrt Michaela Jacksona, također su veoma traženi pojmovi korisnika Interneta u potrazi za informacijama, objavio je Yahoo! u povodu svog 15. rođendana.

Prikupljeni podaci ukazuju na to da se broj web stranica sa 18.000, koliko ih je bilo 1995. godine, popeo na današnjih 200 miliona. Broj korisnika popeo se sa 10 miliona, što je manje od 0,33 posto svjetske populacije, a koliko je zabilježeno prije 15 godina, na današnjih 1,6 milijardi (25 posto svjetskog stanovništva).

Osnivači pretraživača Yahoo!, Jerry Yang i David Filo ističu: "Ove brojke su nevjerovatne, ali još važniji i uzbudljiviji je utjecaj koji Internet ima na mnoge ljude na svijetu. Od društveno-ekonomskih mogućnosti do boljeg pristupa zdravstvenoj zaštiti, pa preko edukacije novih generacija, Internet je promijenio način na koji živimo, radimo i učimo."

Najtraženiji pojmovi u proteklih 15 godina na Yahoo!:

1. September 11
2. Cloning
3. Iraq war
4. Saddam Hussein
5. Harry Potter book releases
6. Michael Jackson death
7. Steve Irwin death
8. Tsunami
9. Enron scandal
10. The Millennium

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: