Alternativa pametnim telefonima
0

Najnoviji telefon SpareOne radi na obične baterije

Sarajevo-x.com
Najnoviji mobilni telefon SpareOne radi na AA baterije, a njegovi proizvođači tvrde da baterije mogu trajati 15 godina.

SpareOne je prikazan na Sajmu elektronike u Las Vegasu i proizveden je kao drugi plan ukoliko vam se pokvari najnoviji super hi-tech telefon.

Pošto najnoviji telefoni imaju sve moguće dodatke pa predstavljaju mini računare, pojava telefona koji nema nikakve aplikacije, ali ima dugotrajnu bateriju, je novina, međutim, proizvođači tvrde da je neophodan, prenosi Daily Mail.

Negativna strana telefona sa sve boljim aplikacijama jeste sve slabija baterija i proizođači vjeruju da su pronašli rješenje, a to je telefon čija baterija traje dugo. Proizvođači savjetuju da se SpareOne telefon ostavlja u autu ili da se spakuje na putovanje radi osiguranja za neku hitnu situaciju.

SpareOne može biti podešen tako da ima brojeve za slučaj hitnih situacija na brzom biranju, kao i da ima servisne brojeve koji su dostupni bilo gdje na svijetu. Jedno punjenje AA baterija omogućava vam deset sati neprestanog pričanja na telefon, što nijedan smartphone ne može. SpareOne košta 49.99 dolara, a uskoro će biti dostupan širom svijeta.