Zašto je drugačiji od drugih?
0

Najbolje od Buzza

Sarajevo-x.com
Prošle sedmice internetski gigant Google predstavio je svoju društvenu mrežu Buzz i odmah naišao na brojne kritike zbog grešaka koje su se potkrale uslijed nedovoljnog testiranja servisa. Ovoga puta prikazujemo vam najbolje opcije Buzza, koje ga razlikuju od drugih platformi za društveno umrežavanje, a koje predstavlja list Huffington Post.

Integrisanost u Google

Pristup Buzzu olakšan je njegovom integrisanošću u sam Gmail. Nema potrebe za novim šiframa, korisničkim imenima ili profilima.

Buzz mapa

Korisnicima mobilnih telefona Buzz omogućava fotografisanje stvarnih mjesta na kojima su bili i svrstavanje njihovih koordinata i drugih sadržaja na Buzz Map.

Pronalazak ljudi koje ćete pratiti

Buzz pokušava olakšati pronalazak i praćenje aktivnosti drugih korisnika servisa. Iako postoji funkcija automatskog praćenja, ona je zbog mogućeg narušavanja privatnosti uklonjena. Pošto možete vidjeti i poruke koje drugi ostavljaju vašim prijateljima, to bi trebalo olakšati vašu pretragu za njima.

Internetska intergacija

Iako je Buzz još jedna društvena mreža koja zahtjeva provjere i update, Google je pokušao olakšati njegovim korisnicima pristup drugim platformama poput Picasa web albuma, Google Readera, Google chata, Flickra i Twittera. Sve što objavite na YouTubeu, Flickru ili Twitteru, može se automatski naći na vašem Buzz profilu.

Neograničen broj karaktera

Twitter je, recimo, ograničen na 140 karaktera, ali to nije slučaj sa Buzzom. Tu imate priliku da napišete poruke duge onoliko koliko vam se sviđa.

Komentarisanje poruka

Ono što Twitter nema je i komentarisanje poruka ostavljenih na tom servisu.