Na tržištu uskoro novi smartwatch s ugrađenom kamerom

Klix.ba
22.8.2013. u 10:08
0
6
Na tržištu uskoro novi smartwatch s ugrađenom kamerom
0
Na tržištu uskoro novi smartwatch s ugrađenom kamerom
Omate Truesmart, smartwatch s ugrađenom kamerom od pet megapiksela spreman je za proizvodnju nakon što je sakupljen potreban novac.
Za uređaj je sakupljeno više od 100.000 američkih dolara zaloga na stranici za prikupljanje sredstava Kickstarter. Drugi sat, Pebble, uspio je skupiti 10,2 miliona dolara putem iste stranice prošle godine.

Omateov uspjeh dolazi pred samo lansiranje Samsungovog smartwatcha od kojeg se mnogo očekuje.

Južnokorejska firma potvrdila je da radi na proizvodu i da je podnijela zahtjeve za patente za moguće dizajne, prenosi BBC. Nisu objavili kada će sat biti predstavljen.

Za razliku od mnogih smartwatchova na tržištu Omate kaže da u Truesmart može stati micro-Sim kartica koja se može koristiti kao 3G čip.

To će omogućiti obavljanje glasovnih poziva i slanje poruka putem društvenih mreža bez potrebe da se uvezuje sa smartphoneom ili tabletom, mada ima i tu opciju.

Sat će imati ugrađen operativni sistem Google Android 4.2.2 koji omogućava skidanje aplikacije, touch screen od 1,5 inča, GPS podršku, 4 gigabajta memorije i dodatne 32 gige putem micro SD kartice, a bit će i vodootporan.

Jedan od osnivača Omatea Nick Yap izjavio je za BBC kako je projekt u razvoju 1,5 godinu i da već imaju fabriku u Shenzhenu u Kini koja je spremna za proizvodnju.

"Već radimo na prototipu ali ne i na finalnom dizajnu. Imamo još mnogo funkcija koje moramo ugraditi", rekao je Nick Yap.

Planirana prodajna cijena je 299 američkih dolara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: