Fanovi postaju nestrpljivi
10

Na internetu "procurile" fotografije iPhonea 5

Klix.ba
Fotografije iPhonea 5, koje kruže internetom, navodno daju uvid u izgled nestrpljivo očekivanog Appleovog mobitela. Time su glasine o objavljivanju datuma prodaje ovog uređaja još bliže istini. Smatra se da će 11. juna biti objavljeno kada će se iPhone 5 naći u prodaji.

Fotografije prikazuju crni i bijeli model. Objavljene su na stranici www.9to5mac.com, koja se smatra jednim od najpouzdanijih izvora informacija o Appleovim proizvodima. Ranije su na ovoj stranici objavljeni veoma precizni detalji pojedinih uređaja koji su dotad bili potpuna nepoznanica.

Sudeći prema fotografijama, iPhone 5 će imati veći ekran u odnosu na svog prethodnika, sa rezolucijom 1136x640 piksela, i manji konektor.

Appleovi fanovi vjeruju u skoru najavu iPhonea 5, koja bi se trebala dogoditi 11. juna na Appleovoj World Developers konferenciji u San Franciscu. Nakon početka prodaje Samsungovog Galaxyja S3 ove sedmice, u Appleu vjerovatno smatraju da je došlo vrijeme za novi iPhone. Očekuje se da će prodaja početi najesen. Fotografije su se pojavile na internetu samo nekoliko dana nakon što je direktor Applea Tim Cook obećao veću sigurnost nakon niza otkrivenih tajni.

Vezani članci