Nakon lude novogodišnje noći
0

Na Facebook uploadovano 750 miliona fotografija

Sarajevo-x.com
Nakon lude novogodišnje noći svi su izgleda požurili da svoje albume na Facebooku ukrase fotografijama sa dočeka 2011. godine. Zahvaljujući tome društvena mreža Facebook dosegla je još jedan rekord. Naime, korisnici su tokom novogodišnjeg vikenda uploadovali čak 750 miliona fotografija!

Direktorica marketinga Randi Zuckerberg (sestra osnivača Facebooka Marka Zuckerberga) objavila je da je Facebook dosegao još jedan rekord.

"Ljudi su proslavili Novu godinu postavljajući na Facebook rekordan broj fotografija - 750 miliona", napisala je Zuckerberg i to na svom profilu na Twitteru.

Podsjetimo, Faceboook je u julu objavio da korisnici svakoga dan na toj društvenoj mreži objave blizu 100 miliona fotografija.

Do sada je na Facebooku najviše fotografija uploadovano nakon Noći vještica.

Inače, Flickr je u septembru objavio da je na tu stranicu uploadovano pet milijardi fotografija. Ukoliko korisnici Facebooka, njih 500 miliona, nastave objavljivati fotografije kao i tokom novogodišnjih praznika i Facebook bi za najviše dvije sedmice dosegao taj broj, objavili su američki mediji.