Udarac konkurenciji
0

MySpace najavljuje inovacije na stranici

Sarajevo-x.com
Internet stranica za društveno povezivanje MySpace uskoro bi mogao dobiti novi 'svježiji' izgled, koji će privući veći broj korisnika, najavili su čelnici ovog sajta.

Iako nije htio precizirati detalje, izvršni direktor MySpacea Owen Van Natta kazao je da se prihvatio ovog odgovornog posla upravo da bi uveo novine na stranici.

"Kada pogledam MySpace, vidim da postoji toliko mogućnosti za inovacije. Prihvatio sam se ovog posla jer se još puno toga može napraviti", rekao je on.

Kad je 2003. godine predstavljen na Internetu, MySpace je napravio revoluciju u internet upoznavanju omogućujući korisnicima da kreiraju korisničke profile i da s prijateljima podijele fotografije, muziku i različite interese.

Iako je napočetku stekao veliku popularnost, u posljednje vrijeme je kritikovan jer u tehnološkom smislu puno zaostaje u odnosu na svoga rivala Facebooka.

Van Natta, nekada bivši direktor Facebooka, ponovio je da svaki uspjeh sa sobom nosi greške i propuste. Naglasio je da ovaj društveni sajt sa nekoliko miliona korisnika ima jaku početnu poziciju.

MySpace, koji je pokrenut na Beverly Hillsu, razlikuje se od Facebooka, jer je korisnicima pruža priliku da budu kreativniji u dizajniraju njihovog profila.

"Vjerujem u personalizaciju. Naš posao je da učinimo MySpace zaista sjajnom stranicom, i to neminovno znači da iskustvo na sajtu mora biti različito za svakog pojedinačno"; istakao je Van Natta.