Tehnologija
0

Motorola jeftinim smartphoneom Moto G želi osvojiti tržišta u razvoju

Klix.ba
Kompanija Motorola je najavila svoje planove da postane "veliki igrač" na tržištima u razvoju. Prvi korak je jeftini smartphone Moto G, koji za svoju cijenu od 179 dolara nudi odlične specifikacije.

Smartphone Moto G je od danas u prodaji u Brazilu i pojedinim dijelovima Evrope. Motorola ga planira ponuditi i kupcima u SAD-u, na Bliskom istoku i u dijelovima Azije do januara sljedeće godine. U narednih nekoliko mjeseci će pomenuti smartphone biti dostupan putem više od 60 provajdera.

Moto G ima 4,5-inčni ekran rezolucije 1.280x7220 piksela. Dobio je 1,2 GHz quad-core Snapdragon 400 procesor. Zaobljenog je oblika i podsjeća na smartphone Moto X. Na njegovoj stražnjoj strani je kamera od 5 megapiksela, a na prednjoj je kamera od 1,3 megapiksela. Mobitel posjeduje i dva slota za SIM kartice, što je posebno interesantno kupcima na tržištima u razvoju.

Dostupne su verzije s memorijom od 8 i 16GB, po cijeni od 179 i 199 dolara. Kupci mogu birati izmežu 19 različitih kombinacija kada su u pitanju boje kućišta. Osim toga, u ponudi je i Grip Shell kućište sa gumenim ivicama, kao i Flip Shell zaštita ekrana.

Mobitel dolazi sa operativnim sistemom Android 4.3 Jelly Bean, a iz kompanije su obećali nadogradnju u januaru, a to će biti Android 4.4 KitKat.