Ostaju u upotrebi
7

Moto Mods dodaci ipak ne izumiru, dokaz je smartphone Moto Z4

Klix.ba
Na internetu se pojavio render Motorolinog smartphonea Moto Z4 koji je otkrio jednu dodatnu zanimljivu činjenicu.

Uopće nije iznenađenje to što Motorola priprema četvrtu generaciju svog flagship smartphonea s operativnim sistemom Android, ali možda jeste indikacija da inicijativa Moto Mod nastavlja živjeti. To pokazuju bakreni konektori na smartphoneu namijenjeni modularnim Moto Mods dodacima na stražnjoj strani uređaja.

Predstavljanje novih Moto Mods dodataka je u proteklih nekoliko godina znatno usporilo, čak toliko da je dovedena u pitanje njihova budućnost. U konačnici, posljednji veliki val novih Mods dodataka je stigao 2017. godine kada se pojavio i smartphone Moto Z2 Play. Od tada je obećavajuću fold-out tastaturu razvila partnerska kompanija, ali se od te tastature odustalo 2018. godine. Ipak, tada je iz Motorole jasno poručeno da će razvoj Mods dodataka biti nastavljen u budućnosti.

Međutim, zasad nema naznaka o dolasku novih Mods dodataka tako da se vjeruje da će Moto Z4 biti kompatibilan s već postojećim dodacima. Ipak, treba sačekati zvanične informacije.

Moto Z4 će imati Qualcommov Snapdragon 855 procesor, ekran sa zubom u obliku kapi, vjerovatno senzor za otisak prsta integrisan u ekran, Sonyjevu stražnju kameru od 48 megapiksela i drugo.