{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Milioni potpisali peticiju protiv prijedloga zakona o antipirateriji

S
19.1.2012. u 19:30
0
10
Milioni potpisali peticiju protiv prijedloga zakona o antipirateriji
0
Milioni potpisali peticiju protiv prijedloga zakona o antipirateriji
Logo na početnoj strani Googlea bio je prekriven crnom cenzorskom trakom, a kada su korisnici kliknuli na nju preusmjeravani su na peticiju "Stanite ukraj pirateriji, ali ne i slobodi" potpisivanu protiv antipiratskih zakona SOPA i PIPA, koje razmatra Američki kongres. Do sada je prebrojano 4,5 miliona potpisa na peticiji, a prebrojavanje nije okončano.
"Milioni Amerikanaca protive se SOPA-i i PIPA-i zato što ovi prijedlozi zakona cenzurišu internet i usporavaju ekonomski rast u Sjedinjenim Američkim Državama. Potpišite peticiju i natjerajte Kongres da glasa protiv PIPA-e i SOPA-e prije nego bude kasno", navedeno je u tekstu iznad peticije.

"Borba protiv online piraterije je veoma važna i najbitniji korak jeste da se takvim stranicama uskrati finansiranje. Međutim, nema potrebe za kažnjavanjem društvenih mreža, blogova i pretraživača, kao ni za njihovom cenzurom, jer su iste te stranice kreirale milione radnih mjesta za Amerikance", piše u tekstu koji je objavio Google.

Do sada je nekoliko senatora i kongresmena promijenilo mišljenje. Tako su republikanski senatori Roy Blunt uz Missourija, John Boozman iz Arkansasa i Orrin Hatch iz Utaha povukli svoju podršku prijedlozima zakona i otvoreno se protive, prenose američki mediji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: