Harman Kardon
5

Microsoftova glasovna asistentica Cortana konačno dobila svoj pametni zvučnik

Klix.ba
Pametni zvučnici s glasovnim asistentima veoma su popularni proteklih godina, a sve veće tehnološke kompanije mogu se pohvaliti jednim od njih. Nakon Amazonovog Echo zvučnika, Googleovih Home zvučnika ili Appleovih HomePod, došlo je vrijeme i za Microsoftov pametni zvučnik.

Glasovni asistenti Google Assistant, Alexa i Siri pokazali su se kao veoma dobri partneri korisnicima raznih pametnih uređaja, a naročito zvučnika. Sada je i Microsoftova asistentica Cortana dobila priliku biti lični asistent korisnicima pametnih zvučnika Harman Kardon.

Zvučnici Harman Kardon ne razlikuju se mnogo od njegovih konkurenata. Imaju senzore koji mogu čuti vaše komande te kružno svjetlo na vrhu koje se pali kada Cortana čuje vaše pitanje ili odgovara na njega. Pametni zvučnik Harman Kardon odličan je prije svega za slušanje muzike, a Cortani uvijek možete narediti da promijeni pjesmu, postavi alarm, pročita vijesti, zapamti stvari koje morate uraditi, provjeri mapu nekog puta i slično.

Za razliku od Echo ili Home pametnih zvučnika, Harman Kardon ima snažnije zvučnike koji pružaju bolji ugođaj i zvuk prilikom slušanja muzike. Cijena zvučnika je 199 američkih dolara.