Potpuno besplatno
0

Microsoft nudi simulator leta korisnicima Windowsa

Sarajevo-x.com
Kompanija Microsoft je najavila novu besplatnu verziju klasičnog simulatora leta koji će biti dostupan korisnicima Windowsa. Igra je sada nazvana jednostavno Flight, a korisnici će je moći preuzeti ovog proljeća.

Igra uključuje realistično vrijeme, svaki avion ima funkcionalan kokpit, a njime se upravlja korištenjem miša.

"Microsoft Flight će biti dostupan za preuzimanje ovog proljeća, a igračima će dati slobodu da lete iznad Havaja te da obavljaju različite uzbudljive zadatke", saopćeno je iz kompanije.

Igra ima "easy mode" koji omogućava igračima da avionom upravljaju kontrolama koje se obično koriste u arkadnim igrama. Igrači mogu letjeti iznad Havaja besplatno. Oni koji se loguju koristeći Xbox ili Windows račun mogu dodati i veći broj aviona poput Boeinga Stearman. Igrači mogu kupiti dodatne sadržaje poput novih misija, aviona i predjela iznad kojih mogu letjeti.

Igra igračima nudi i priliku da lete avionom ICON A5 visoke tehnologije prije nego će on ustvari biti u upotrebi krajem godine.

Avion ICON A5 su dizajnirali svjetski aeronautički inžinjeri koji su radili na svemirskom brodu Voyager, dobitniku X-Prizea SpaceShipOne i SpaceShipTwo kompanije Virgin Galactic's. To će biti prvi besplatni avion koji će igrači imati na raspolaganju.

Vezani članci