{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Microsoft lansirao novi Office 2016

22.9.2015. u 16:33
11
29
Microsoft lansirao novi Office 2016
11
Microsoft lansirao novi Office 2016
Kompanija Microsoft danas je lansirala novi Office 2016 širom svijeta. Radi se o paketu aplikacija koje su najnoviji dodatak sistemu Office 365, Microsoftovom pretplatničkom servisu u oblaku koji korisnicima omogućava zajednički rad na zadacima na najvišem nivou.
"Način kako ljudi rade korjenito se promijenio i upravo zato je Microsoft fokusiran na nova rješenja i unaprjeđenje produktivnosti i poslovnih procesa s ciljem stvaranja 'mobile-first, cloud-first' svijeta", rekao je direktor Microsofta Satya Nadella. "Ove posljednje inovacije znače veliki korak naprijed u transformaciji Officea od poznatog seta aplikacija usmjerenih prema individualnoj produktivnosti prema povezanom setu aplikacija i usluga dizajniranih za moderni rad, kolaboraciju i timski rad".

Nadellin blog o novom Officeu može se pronaći na Official Microsoft Blogu.

Office 2016 sadrži nove verzije kompjuterskih aplikacija Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Project, Visio i Access za Windows. Ako se pretplate na Office 365, korisnici mogu koristiti uvijek ažurne, potpuno instalirane aplikacije za sve svoje uređaje u kombinaciji sa skupom potrošačkih i komercijalnih servisa koji se stalno razvijaju, primjerice OneDrive, koji služi za internetsku pohranu podataka, Skype for business, Delve, Yammer i razne sigurnosne karakteristike korporativne klase.

Novi Office i Windows 10 u kombinaciji predstavljaju najpotpunije rješenje za rad, navode iz Microsofta. Aplikacije Office 2016 sistema besprijekorno funkcionišu u dosad najboljem Windows sistemu, uključujući novi Sway za Windows 10, aplikaciju za stvaranje interaktivnih priča koje se mogu dijeliti, a na desktopu izgledaju sjajno. Windows Hello je karakteristika koja omogućava prijavu u sisteme Windows i Office 365 jednim jedinim korakom. Aplikacije iz paketa Office Mobile u sistemu Windows 10 omogućavaju produktivnost u pokretu, što uključuje i Continuum, karakteristika koja omogućava korištenje telefona u kompjuterskom načinu rada. Cortana se povezuje sa sistemom Office 365 te pomaže pri zadacima kao što je priprema sastanaka, a dalja integracija s programom Outlook očekuje se već u novembru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: