{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Microsoft je najveći haker u Kini"

S
23.10.2008. u 15:05
0
6
"Microsoft je najveći haker u Kini"
0
"Microsoft je najveći haker u Kini"
Kineski korisnici interneta bijesno su reagovali nakon što je Microsoft izbacio novi antipiratski program koji se bori protiv globalno raširene prodaje lažnih softvera.
Microsoft, koji dominira na kineskom tržištu, izbacio je novu verziju antipiratskog programa Windows Genuine Advantage koji svakih sat vremena potpuno zatamni ekran ako softver "padne" na validacijskom testu.

Prethodne verzije ovog programa raširene su i kod nas, a bazirane su samo na upozoravanju korisnika na lažni softver koji koriste.

Novi program izazvao je bijes kod većine korisnika u Kini, a Dong Zhengwei, pekinški advokat izjavio je da je "Microsoft najveći haker u Kini, onaj koji upada u kompjutere bez ikakve pravne osnove"

"Kompjuter je samo moj. Microsoft nema pravo da kontrolira moj hardver bez mog dopuštenja", napisao je jedan ljutiti blogger.

Kineski internet korisnici smatraju da bi trebalo kazniti prodavače lažnih softvera, a ne korisnike, koji su istinski zabrinuti za sigurnost informacija koje imaju na privatnim kompjuterima, otkriva britanski Guardian.

Microsoft se odbranio riječima da se tu "radi o minornim informacijama" i da su problemi koje može uzrokovati lažni softver mnogo veći, te da njihova kompanija trpi velike gubitke u novcu zbog prodavača lažnih softvera.

Kako biti normalan?

23.10.2008. u 16:15

G1 pušten u prodaju

22.10.2008. u 17:41
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: